Husk søknadsfrist for allmennyttige gaver (breddegaver) 1.mai

Sparebankstiftelsene er bankens største eiere. Sammen med banken, ønsker de å gi tilbake til lokalsamfunnet ved å dele av overskuddet. I fjor ble det delt ut breddegaver til 600 lag og foreninger, til sammen over 4 millioner kroner.


Håper på mange søknader i år også
Det å spille fotball på løkka er ikke helt det samme uten ball og mål. De frivillige som er ute og leter etter andre en kald vinternatt, er avhengig av at snøscooteren virker så de får kommet frem i ulent terreng. Lag og foreninger er avhengig av at utstyret deres fungerer, at frivilligheten blomstrer og at de får den støtten de trenger. Breddegavene som deles ut skal gå til små, men viktige initiativ. For større prosjekter, kan lag og foreninger søke om prosjektgave hos sparebankstiftelsen i sitt område.

Fristen for å søke Breddegave til ditt lag eller forening er 1. mai.  


Gir tilbake til lokalsamfunnet

Vi vet at lokalmiljøet hadde ikke vært det samme uten de mange ildsjelene som jobber i lag og foreninger. Her legges det ned timevis med innsats og et fantastisk engasjement som gir stor verdi for både barn og voksne. Som en del av sparebanktradisjonene ønsker vi å vise vår støttte, og hvor mye vi setter pris på jobben som gjøres. Derfor deler sparebankstiftelsene av sitt overskudd hvert år. De siste ti årene har stiftelsene bidratt med flere titalls millioner kroner i gaver og støtte til lokale lag og foreninger. 


Søknadsprosessen er enkel

Du må ha organisasjonsnummeret og kontonummeret som tilhører din forening, og gi oss en kort beskrivelse av hvor mange som vil få glede av gavene. Fyll inn kontaktinfo og send inn. Du får bekreftelse på mail om at søknaden er innlevert.


Har dere større prosjekter på gang?

Breddegaver er små gaver til å støtte driften i lag og foreninger. Sparebankstiftelsene deler ut de store gavene til større prosjekter som inspirerer foreninger og lag til å dra i gang nye og gode initiativ.  Her kan du lese mer om hvordan du går frem for å søke om større gaver.