Foto: Eirik Gullord/Bygdeposten

Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Modum gir nesten 400.000,- til nyetablerte Vikersund IF Discgolf!

Vikersund IF Discgolf ønsker å bygge en bane som holder høy standard. Plasseringen vil bli bak Vingen i hoppsenteret da dette er et perfekt sted. Denne banen vil aktivisere mange unge og familier.


Discgolf er en idrett for alle!

Discgolf har vokst fra å være en marginal hobby til en populær sport blant mennesker i alle aldre. Idretten er i stor vekst over hele verden. I Skandinavia er det mer enn 450 discgolf baner og det øker hver dag. Og nå får vi altså en splitter ny bane i Modum. Sporten appellerer til alle. Både barn i skolealder og eldre kan spille disc golf og ikke minst kan de gjøre det sammen. I tillegg rekrutterer disc golf mange som har sluttet med annen aktiv idrett som vil ha en ny spennende fritidsaktivitet. Spillet er lett å forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende. Det grunnleggende prinsippet i discgolf er svært likt tradisjonell golf. I discgolf er imidlertid kølle og ball erstattet med golf discer som kommer i mange former og vekter med forskjellige egenskaper. I stedet for et hull i bakken, er målet i discgolf en metall kurv. Den spilleren som bruker færrest antall kast i løpet av runden vinner.


Åpning i 2023

– Vi er veldig takknemlige for støtten og det betyr mye for oss som klubb. Uten bidraget fra Sparebankstiftelsen så hadde det vært vanskelig å få realisert dette tilbudet i Vikersund. Vi er godt i gang med utviklingen av banen og håper på åpning av den sent på våren eller tidlig sommer 2023, sier Steffen Andersen som er en av initiativtakerene av discgolf banen. 

Vi gleder oss til å se barn/ungdom og voksne benytte seg av banene våres.

Steffen Andersen

Vikersund IF Discgolf

Nyskaping som treffer flere

– Det er ekstra moro å gi tilskudd til nyskapende aktiviteter som treffer enda flere barn, unge og familier. I tillegg er det fantastisk at flere kan bli med i positive og lærerike aktiviteter i lokal samfunnet, sier Kirsten HT Wassend daglig leder for Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Modum,

Discgolf på Modum sitt tak! Sjekk hvor distriktets ferskeste fritidstilbud. Vi gleder oss over å se at støtten fra oss skaper masse energi. Lykke til!
Foto: Eirik Gullord/Bygdeposten